• Välkommen till DS Mureri AB i Trollhättan
  • Välkommen till DS Mureri AB i Trollhättan

Blockmurning i Trestad

DS Mureri utför murning & putsning i Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla med omnejd 

Att mura med block går lite snabbare att utföra jämfört med att mura med traditionella murstenar. Dels för att blocken är större och relativt lätta, men också för att det är smidigt att armera blocken och att de finns att få i en mängd olika storlekar och format. Är du i behov av blockmurning i Trestad, anlita DS Mureri så kommer vi och gör ett bra jobb. 

Professionell blockmurning i Trestad 

Vi bygger åt både företag och privatpersoner och vår tjänst blockmurning i Trestad kommer att ge dig en byggnad som står emot nästan allt. 

Blockmurning med Leca 

Lecablock är mycket bra att använda till uppbyggnad av väggar, både inomhus och utomhus. De fungerar även bra i våtutrymmen och i källare. De går utmärkt att förse med invändig armering för att användas som bärande konstruktion. Grundmaterialet är Leca Lättklinker, som är framställt av expanderad lera.  

 Trots den lätta vikten har produkter från Leca en mycket god hållbarhet och fina isoleringsegenskaper. Lecablock har också mycket bra brandmotstånd. För extra bra isolering använder vi ofta Leca Isoblock till bärande ytterväggar när vi bygger stenhus.  

 Isoblocken är mycket tåliga för både fukt och frost och i blocken finns en extra isolering med skummad PUR (polyuretan). Hus som är byggda med Isoblock får en jämnare inomhustemperatur, eftersom materialet i blocken kan lagra värme och sedan avge den långsamt tillbaka.  

 Putsning 

Puts för väggar av murblock har två avsikter, först putsarmering för hållbarhetens skull och därefter ytputs för att uppnå maximal täthet, väderbeständighet och önskad struktur. 

 Blockmurning med lättbetong 

Precis som du hör på namnet så har lättbetong en lägre volymvikt och lägre densitet jämfört med vanlig betong. Lättbetong har sämre hållfasthet, men har istället många andra fördelar. En stor fördel är att det inte kan angripas av röta och mögel och en annan är att det tål både värme och vatten.  

Lättbetong kommer som plattor eller block och de använder vi ofta för att bygga upp mellanväggar.  

Anlita oss för blockmurning i Trestad 

Välkommen att kontakta oss för en offert eller om du har några frågor om blockmurning i Trestad 

Snabbanslutning